Kattenbakgrit

Vanzelfsprekend kom ik menig kattenbak en hun vulling tegen op verschillende adressen.

Inmiddels heb ik mijn aan- en afraders wel aardig op een rijtje. Het blijft natuurlijk altijd persoonlijk, maar het zeer fijne grit van alle bekende supermarkten vind ik onprettig om mee te werken. Het grit loopt uit en is echt overal vindbaar in huis, ook op het meubilair. Ook blijft het aan de bak plakken en vallen klonten snel uiteen. Dat is dus echt mijn afrader.

Ik ben nooit zo’n fan van houtkorrels geweest, totdat ik Cat’s Best Eco Plus tegen kwam op verschillende adressen. Zelfs de plasjes worden tot klont gevormd in tegenstelling tot andere houtkorrels. Het is biologisch afbreekbaar zonder kunstmatige toevoegingen en heeft een fijne neutrale hout geur. Een aanrader dus!

Mijn volgende favoriet is Biokat’s Classic  3 in 1. Is sterk klont vormend, loopt veel minder uit dan fijn grit. Wel is het raadzaam om een aardige laag in de bak te deponeren dan kunt u er erg lang gebruik van maken zonder de gehele bak te moeten verschonen. Dit type Biokat’s is niet sterk geparfumeerd, maar maskeert wel de behoefte van uw kat. Dit vind ik ook een aanrader!

Een merk waar ik veel positieve dingen over lees maar zelf nog geen ervaring mee heb is het Deense kwaliteitsmerk DantoCat. Zeer goed bindend, antibacterieel, zeer zuinig in gebruik, geur neutraal en stofvrij. Wel iets duurder dan andere kwaliteitsmerken.

Post navigation