Geen water naast het voer

Katten zijn van oorsprong woestijndieren en daardoor slechte drinkers. Het is dus vooral aan ons om hen dit op een goede manier aan te bieden. Met name voor katten die alleen op droogvoer leven en/of blaasproblemen hebben, is dit van levensbelang.

 

Geen water naast het voer
Uit betrouwbare onderzoeken is gebleken dat katten het echt niet fijn vinden wanneer het water naast hun voer staat! We zijn het zo gewend om dit te doen, maar onze katten doen we hier geen plezier mee. Wilde katten drinken ook nooit naast hun gevangen prooien – dit is dus erg onnatuurlijk voor katten en kan zelfs stres verhogend zijn!

 

Twee meter of meer
Het is zelfs bewezen dat katten 50% meer water gaan drinken wanneer het water ver van het voer staat het liefst minimaal 2 meter of meer.
De meest ideale situatie is wanneer er geen water naast voer staat en er meerdere waterbakjes zijn geplaatst in huis, in de looproute van uw katten. Dit stimuleert de kat om meer te gaan drinken.
Slechts één drinkplek in huis is te weinig. Wanneer een kat bijvoorbeeld veel boven ligt, zal hij of zij niet snel de moeite nemen om naar beneden te lopen voor water.

 

Grote, wijde waterbak
Ook drinken en eten katten graag uit wijde bakken (niet van kunststof), zodat de snorharen de rand niet raken, want dat vinden zij niet prettig. Daarom slaan katten vaak voer en of water uit hun bakje.

 

Waterfontein
Een waterfontein is leuk, maar niet noodzakelijk wanneer bovenstaande tips worden toegepast. Veel katten vinden het heerlijk om stromend water uit de kraan te drinken, maar realiseert u zich ook dat als de kat dit eenmaal weet, hij hier met regelmaat om zal vragen…::))

 

Wanneer u de bovenstaande tips toepast, zult u zien dat uw kat al snel meer zal gaan drinken!