Geen water naast het voer

Katten zijn van oorsprong woestijndieren en daardoor slechte drinkers. Het is dus vooral aan ons om hen dit op een goede manier aan te bieden. Met name voor katten die alleen op droogvoer leven en of blaasproblemen hebben is dit van levensbelang.

Uit betrouwbare onderzoeken is gebleken dat katten het echt niet fijn vinden wanneer het water naast hun voer staat! We zijn het zo gewend om dit te doen maar onze katten doen we hier geen plezier mee. Wilde katten drinken ook nooit naast hun gevangen prooien – dit is dus erg onnatuurlijk voor katten en kan zelfs stres verhogend zijn!

Het is zelfs bewezen dat katten 50% meer water gaan drinken wanneer het water ver van het voer staat het liefst minimaal 2 meter of meer.

Het meest ideale is geen water naast voer en meerdere bakjes in huis in de looproute van uw katten. Dit stimuleert hen om meer te gaan drinken.

Slechts één drinkplek in huis is te weinig. Wanneer een kat bijvoorbeeld veel boven ligt, zal hij of zij niet snel de moeite nemen om naar beneden te lopen voor water.

Ook drinken en eten katten graag uit wijde bakken (niet van kunststof) zodat de snorharen de rand niet raken, want dat vinden zij niet prettig. Daarom slaan katten vaak voer en of water uit hun bakje.

Een waterfontein is leuk, maar niet noodzakelijk wanneer bovenstaande tips worden toegepast.

Resultaat zal snel zichtbaar zijn!

 

Post navigation