Katten eten graag apart

Eet uw kat met smaak? Hier een aantal tips die de maaltijd in ieder geval zo ontspannen mogelijk laten verlopen!

 

Katten zijn solitaire jagers en eten dan ook graag apart. Katten uit hetzelfde bakje of van hetzelfde bordje te eten geven is niet prettig voor hen. Geef uw katten liever lekker de ruimte en plaats de etensbakjes dus ook niet vlakbij elkaar. Hieronder zien wij dus hoe het niet prettig is voor de kat:

Aparte kamers
Soms is het zelfs raadzaam om katten in aparte kamers te voeren met de deur dicht! Dit om onopgemerkte voerstress te voorkomen; voor nu of later. Zo hebben uw katten volledige rust en privacy en hoeft u niet meer op te letten of de ene kat toevallig toch niet de andere kat van zijn eten verjaagt.
Dat verjagen gaat vaak heel subtiel; u hoort daar doorgaans niks van. De ene loopt gewoon naar het bakje van de andere kat, duwt de ander weg en gaat eten. En wil de andere kat geen ruzie, dan zal die weglopen en op een afstandje gaan zitten wachten in de hoop dat er nog een restje voor hem overblijft…

 

Hoe herkent u een ontspannen kat?
Een ontspannen kat eet zittend op de buik, met zijn staart naar achteren.

 

Kattenbak en voer horen niet in de buurt van elkaar te staan
Uiteraard hoort het voer en/of water niet vlakbij de kattenbak te staan. Katten gaan in en uit de kattenbak en nemen dan altijd wat grit of andere kattenbakvulling mee. Het is niet hygiënisch als dit in het voer of het water terecht komt. Daarbij houden katten ook niet van de lucht van de bak nabij hun voer. Niet doen, dus!

 

Eet smakelijk, lieve katten!