Voorstellen

Van harte welkom op de persoonlijke website van Jacqueline / Sjakkie Steneker, trotse eigenaar van Kattenoppasservice Cat Ready Hilversum en lid van het kattenoppascollectief het Gooi. Graag pas ik op dieren en ook op huizen met veel passie! Na 16 jaar dienst bij de omroepen, richt ik mij nu alleen nog op het werken met katten. In tegenstelling tot het merendeel van de kattenoppassers is het werken met katten geen bijbaan voor mij maar werk waar ik me voor de volle 100 procent op kan focussen. Dit blijkt een voordeel voor de juiste verzorging van uw dieren!

 

Mijn zorg voor dieren is vroeg begonnen. Al jaren lang zorg ik voor katten, knaagdieren, vissen, tropische vogels en moerasschildpadjes. In Utrecht bij stichting Eekhoorn, verlaten/verstoten baby eekhoorns geflest en verzorgd. Naast dit alles speelt de liefde voor (wilde) planten en tuinen ook een bijzondere rol in mijn leven.

 

Ooit ben ik begonnen als kattenoppas als assistent van De Spindokter uit Bussum. Dat bleek zo op mijn lijf geschreven, dat ik een eigen oppasservice voor katten ben begonnen.

 

Zelf hebben wij momenteel geen eigen katten, maar stellen wij ons beschikbaar als gastgezin voor kittens.
Uiteraard hebben we wel katten gehad. Onze schatten, Joepie en Tijgertje, mochten de leeftijd van 18 jaar bereiken. Ik geniet enorm van de band die wij onderhouden met onze buurkat en alle lieve oppas katjes die ik mag verzorgen.

 

Opleidingen

Ik vind het enorm leuk om mijn kennis over katten bij te houden en uit te breiden.

Bij de Martin Gaus kattenacademie volgde ik vier HBO modules om opgeleid te worden tot kattengedragdeskundige/therapeut.

Vervolgens in 2017 het Vakbekwaamheidsdiploma Kattentrimmen mogen halen bij het Huisdier Kennis Instituut te Bunnik. Bij deze opleiding heb ik wederom, naast het trimmen van katten, veel kennis opgedaan over kattenwelzijn, fysiologie, anatomie en kattengedrag.

In 2018 bij de Kattenacademie drie modules afgerond. De module ‘Katten EHBO’ gevolgd als onderdeel van de kattenwelzijn opleiding. Dat is voor mij als kattenoppas uiteraard waardevolle kennis! Ook heb ik de module ‘Voeding en medicatie kat’ afgerond, zodat ik uw kat op een verantwoorde en meest katvriendelijke wijze medicatie kan toedienen. Ten slotte heb ik de module ‘Communicatie’ afgerond.

In 2019 bij Saskia Blok van touch4animals twee privétrainingen gevolgd. Dat is een holistische methode uit Canada, ontwikkeld door Linda Tellington-Jones. Door middel van aanraking, lichaamshouding en -beweging leer heb ik daar geleerd om nog kat-vriendelijker te mogen gaan werken.

Heb lessen gevolgd van katten guru’s waaronder Marcellina Stolting, Sonja van Leeuwen en Maggie Ruitenberg.

Mocht u mijn certificaten/diploma willen inzien, dan kan dat uiteraard!

 

Mijn missie

Mijn missie is om het de katten naar hun zin te maken en om er voor te zorgen dat alles in en rondom uw huis goed op orde is, zodat u optimaal van een onbezorgde tijd van huis kan genieten.

2 Jaar lang heb ik in Londen gewoond en gewerkt, de Engelse taal is hierdoor geen enkel probleem voor mij!