Voorstellen

Mijn naam is Jacqueline / Sjakkie Steneker, trotse eigenaar van Kattenoppasservice Cat Ready Hilversum en lid van het kattenoppascollectief het Gooi. Ik pas op dieren en huizen met veel passie en plezier.

 

Mijn zorg voor dieren is al vroeg begonnen. Jaren lang zorgde ik voor katten, knaagdieren, vissen, tropische vogels en moerasschildpadjes. In Utrecht bij stichting Eekhoorn, verlaten/verstoten baby eekhoorns geflest en verzorgd. Ook ben ik dol op kleine reptielen en amfibieën. Naast dit alles speelt mijn liefde voor (wilde) planten en tuinen een grote rol in mijn leven.

 

Ooit ben ik begonnen als kattenoppas als assistent van
De Spindokter
uit Bussum. Dat beviel zo goed, dat ik een eigen oppasservice voor katten ben begonnen.

 

Zelf hebben wij momenteel geen eigen katten meer, maar stellen wij ons beschikbaar als gastgezin voor kittens.
Uiteraard hebben we wel katten gehad. Onze schatten, Joepie en Tijgertje, mochten de leeftijd van 18 jaar bereiken. Ik geniet enorm van de band die wij onderhouden met onze buurkat en alle lieve oppas katjes die ik mag verzorgen.

 

Opleidingen

Ik vind het enorm leuk om mijn kennis over katten bij te houden en uit te breiden.

Bij de Martin Gaus kattenacademie volgde ik vier HBO modules om opgeleid te worden tot kattengedragdeskundige/therapeut.

Vervolgens in 2017 het Vakbekwaamheidsdiploma Kattentrimmen gehaald bij het Huisdier Kennis Instituut te Bunnik. Bij deze opleiding wederom, naast het trimmen van katten, veel kennis opgedaan over kattenwelzijn, fysiologie, anatomie en kattengedrag.

In 2018 bij de Kattenacademie drie modules afgerond. De module ‘Katten EHBO’ gevolgd als onderdeel van de kattenwelzijn opleiding. Dat is voor mij als kattenoppas waardevolle kennis! Ook heb ik de module ‘Voeding en medicatie kat’ afgerond, zodat ik uw kat op een verantwoorde en meest katvriendelijke wijze medicatie kan toedienen. Ten slotte heb ik de module ‘Communicatie’ afgerond.

In 2019 bij Saskia Blok van touch4animals twee privétrainingen gevolgd. Dat is een holistische methode uit Canada, ontwikkeld door Linda Tellington-Jones. Door middel van aanraking en lichaamshouding en -beweging leer ik daar om nog kat-vriendelijker te gaan mogen werken!

Heb les mogen hebben van katten guru’s zoals Marcellina Stolting, Sonja van Leeuwen en Maggie Ruitenberg.

Mocht u mijn certificaten/diploma willen inzien, dan kan dat uiteraard!

 

Mijn missie

Mijn missie is om het de katten naar hun zin te maken en om er voor te zorgen dat alles in en rondom uw huis goed op orde is, zodat u optimaal van een onbezorgde tijd van huis kan genieten.

2 Jaar lang heb ik in Londen gewoond en gewerkt, de Engelse taal is hierdoor geen enkel probleem voor mij!