Kattentrimmen

Uw kat op een katvriendelijke en respectvolle wijze laten trimmen? Ook daarvoor kunt u bij mij terecht! De vakopleiding kattentrimmen heb ik mogen afronden bij het Huisdier Kennis Instituut te Bunnik en mag mijzelf dan ook gediplomeerd non-invasief kattentrimmer noemen! Dat betekent dat ik uw kat katvriendelijk, vachtvriendelijk en huidvriendelijk behandel. Uw kat wassen, ontwollen, in model knippen en of scheren (bv. leeuwenmodel) vallen buiten mijn manier van werken. Deze behandelingen staan niet in lijn met de door mij gevolgde opleiding. Graag help ik uw kat met het verwijderen van klitten en vervilting met de kam en of scheerapparaat om hem of haar van dit meestal pijnlijke ongemak te verlossen. Hierdoor tref ik ook regelmatig kortharige katten op de trimtafel. Indien gewenst voorzie ik u ook graag van adviezen wat betreft vachtonderhoud en het gebruik van het juiste gereedschap voor het behoud van een gezonde vacht, bekeken vanuit nieuwe kennis en inzichten.

 

Kattentrimster Cat Ready

Regelmatige vachtverzorging houdt uw kat happy!

Katten met lang haar (Perzen) of half lang haar (alle andere rassen en kruisingen waarvan de haren lang zijn) hebben baat bij een regelmatige vachtverzorging. Dit voorkomt klitten en uiteindelijk viltvorming. Dat wilt u dus liever voorkomen. Maar bent u zelf te druk of heeft uw kat toch hele andere gedachten over de noodzakelijkheid van vachtverzorging, dan kunt u contact met mij opnemen!

 

Vergeet uw kortharige kat ook niet!

Ook kortharige katten kunnen last krijgen van klitten en viltvorming. Dit ontstaat dan in de regel omdat de kat daar om één of andere reden op die plek zelf niet meer goed bij de vacht kan komen om die te verzorgen. Overgewicht kan een oorzaak zijn, maar ook artrose waardoor de kat pijn ervaart bij de verzorging van de vacht, gebitsproblemen of andere onontdekte  medische oorzaken kunnen een oorzaak zijn.
Bij kortharige katten zien we klitten en vervilte plekken vaak ontstaan op de rug, vlak voor de staart en soms ook aan de buitenkant van de achterzijde van de achterpoten. Wanneer het enkele klitten betreft kan ik deze vaak nog voorzichtig uitkammen. Is de vacht echter vervilt, dan kan het zijn dat deze plekken geschoren moeten worden. Uitkammen is in zo’n geval geen optie meer.

 

Waar trim ik uw kat?

Maandag tot en met vrijdag tussen 10:00 en 17:00 uur kunt u uw kat op afspraak door mij laten trimmen bij mij aan huis in mijn trimruimte exclusief voor katten (geen honden of konijnen) in Hilversum. Andere dagen en uren zijn in overleg mogelijk en tegen een meerprijs. Wanneer uw kat niet van een trimbeurt gediend is, dan werkt het vaak prettiger de kat uit zijn eigen vertrouwde omgeving weg te halen wanneer het tijd is voor de vachtverzorging. In een vreemde omgeving is uw kat dan toch iets onder de indruk en daardoor soms beter hanteerbaar en meer gelaten. Voor katten die de vacht behandeling echt niet toelaten of zeer angstig zijn, kan er een afspraak worden gemaakt bij PCS dierenartsen in Hilversum of Huizen waar ik mee samen werk. Uw kat kan dan behandeld worden, na een gezondheidscheck bij de praktijk, onder begeleiding van een roes.

 

Uw kat aan huis trimmen

Ik kan eventueel bij u aan huis komen bij hoge uitzondering / voorwaarden, voor een vacht behandeling van uw kat. Dit is alleen mogelijk indien uw kat makkelijk hanteerbaar / toegankelijk is!? Bij u thuis gelden er enkele noodzakelijke omgevingsfactoren zoals: voldoende daglicht en een ruimte zonder enige katten vluchtroutes, ergens onder of bovenop. Daarbij werk ik 1 op 1 met 1 eigenaar en in volledige rust. Veel praten, blaffende honden en geluiden van een verbouwing, bij u of uw buren zijn niet wenselijk tijdens de vachtbehandeling van uw kat. Mijn werkgebied ligt in de volgende regio’s: Hilversum en het Gooi en Vechtstreken. Staat uw regio / woonplaats er niet bij, neemt u dan gerust contact op voor overleg – ik kan altijd kijken wat er eventueel mogelijk is.

 

 

Tarieven

Bekijk de tarieven voor het kattentrimmen hier!

 

Afspraak maken?

Stuur een mail of vul het contactformulier in voor het maken van een afspraak!

 

Jacqueline in de kapsalon van haar vader.
Hier ben ik 2 jaar oud – bij mijn vader in de salon!