Kattentrimmen

Uw kat of konijn op een diervriendelijke en respectvolle wijze laten trimmen? Ook daarvoor kunt u bij mij terecht! Ik heb mijn vakdiploma gehaald bij het Huisdier Kennis Instituut te Bunnik en mag mijzelf dan ook non-invasief kattentrimster noemen! Dat betekent dat ik uw kat diervriendelijk, vachtvriendelijk en huidvriendelijk trim.

 

Regelmatige vachtverzorging houdt uw kat happy!
Katten met lang haar (Perzen) of half lang haar (alle andere rassen en kruisingen waarvan de haren langer zijn) hebben baat bij een regelmatige vachtverzorging. Het voorkomt klitten en viltvorming. Klitten en vervilte stukken vacht veroorzaken ongemak of zelfs pijn bij uw kat! Dat wilt u dus liever voorkomen. Wanneer uw kat zich gemakkelijk laat kammen en borstelen, dan kunt u de vacht in de regel prima zelf bijhouden. Maar bent u zelf te druk of heeft uw kat toch hele andere gedachten over de noodzakelijkheid van vachtverzorging, dan kunt u contact met mij opnemen!

 

Vergeet uw kortharige kat ook niet!
Ook kortharige katten kunnen last krijgen van klitten en viltvorming. Dit ontstaat dan in de regel omdat de kat daar om één of andere reden op die plek zelf niet meer goed bij de vacht kan komen om die te verzorgen. Overgewicht kan een oorzaak zijn, maar ook artrose waardoor de kat pijn ervaart bij de verzorging van de vacht of gebitsproblemen.
Bij kortharige katten zien we klitten en vervilte plekken vaak ontstaan op de rug, vlak voor de staart en soms ook aan de buitenkant van de achterzijde van de achterpoten. Wanneer het enkele klitten betreft kan ik deze vaak nog uitkammen. Is de vacht echt vervilt, dan kan het zijn dat deze plekken geschoren moeten worden. Uitkammen is in zo’n geval helaas geen optie meer.

 

Waar trim ik uw kat?
Iedere maandag en dinsdag tussen 10:00 en 17:00 uur kunt u uw kat op afspraak door mij laten trimmen in een volledig ingerichte trimsalon op de Hilvertsweg in Hilversum. Andere dagen en uren zijn in overleg mogelijk. Wanneer uw kat écht niet van een trimbeurt gediend is, dan werkt het vaak prettiger de kat uit zijn eigen vertrouwde omgeving weg te halen als het tijd is voor de vachtverzorging. In een vreemde omgeving is uw kat dan toch iets onder de indruk en daardoor vaak beter hanteerbaar en meer gelaten.

 

Uw kat aan huis trimmen
Ook kan ik bij u aan huis komen om uw kat te trimmen. Mijn werkgebied ligt in de volgende plaatsen: Hilversum, Hilversumse Meent, Baarn, Blaricum dorp, Bussum, Eemnes, Kortenhoef, Laren, Loosdrecht, Naarden, ’s-Graveland, Soest, Ankeveen en Weesp. Staat uw plaatsnaam er niet bij, neemt u dan gerust contact op voor overleg – ik kan altijd kijken wat er eventueel mogelijk is.

 

Kosten voor non-invasief trimmen van uw kat of konijn
€ 44,00:  vachtbehandeling kat, inclusief nagels knippen
€ 44,00:  vachtbehandeling konijn, inclusief nagels knippenBaba, een langharige kat ligt op een tafel om getrimt te worden
€ 10,00:  toeslag in geval van klitten / vervilting
€ 40,00:  herhaaldelijke 12 wekelijkse trimbehandeling
€ 36,00:  herhaaldelijke 6 wekelijkse trimbehandeling
€ 19,00:  ophalen en thuisbrengen van uw kat/konijn*

Kilometervergoeding: € 0,30 per kilometer

Indien uw kat echt niet behandelbaar is, dan kan ik in samenwerking met PCS dierenartsen in Hilversum en Huizen uw kat met een roesje behandelen onder toezicht van de arts. Kosten behandeling zijn € 60 excl. de prijs van de sedatie te voldoen bij de arts.


***Korting***

Wilt u een vachtbehandeling van uw kat of konijn tijdens het oppassen, dan betaalt u slechts € 33,00 Deze korting is van toepassing bij een oppasperiode van minstens 3 dagen.

 

* De ophaal- en wegbrengservice is alleen mogelijk binnen een straal van 10 km. inclusief brandstofkosten. Adressen buiten deze zone in overleg en exclusief brandstofkosten.

 

Afspraak maken?
Stuur een mail of vul het contactformulier in voor het maken van een afspraak!

 

Hier ben ik 2 jaar oud – bij mijn vader in de salon!